En verden af vand​

Liv, som vi kender det på Jorden, er meget afhængigt af flydende vand. Organismer, der lever i oceaner og ferskvand svømmer bogstaveligt talt i det, men selv planter og dyr, der lever på land opretholder et indre flydende miljø.

Virkningen er, at landdyr har fundet en måde at medbringe deres ocean. Koncentrationen af vand inde i en kængururotte, som lever i ørkenen, er næsten den samme, som den man finder i fisk, der lever i havet.

Liv på Jorden, især mikroskopisk liv, er bemærkelsesværdigt for dets evne til at tilpasse sig mange miljøer, som fra et menneskeligt synspunkt forekommer fjendtlige.

For eksempel er nogle bakterier ved havdybets ventiler temmelig tilfredse ved temperaturer, der næsten svarer til vands kogepunkt ved Jordens overflade. Andre bakteriearter har tilpasset sig, så de kan overleve ved strålingsniveauer, der er almindelige i atomreaktorers kølevand.​​

Men jordisk liv kan ikke tilpasse sig et totalt fravær af flydende vand. De individuelle celler, som udgør organismer på Jorden indeholder fra 60 til 95 procent vand. Organismer skal forny dette indre vand, enten direkte fra miljøet eller gennem nedbrydning af organiske molekyler.

For eksempel behøver ørkenens kængururotte ikke at drikke; den bruger i stedet ilt til at nedbryde kulhydrater (sukre er enkle kulhydrater) for at fremstille sin egen vandforsyning.

For jordisk liv forekommer der at være en grænse for hvilken tilpasning der simpelthen ikke er mulig og den grænse sættes af vand. Så pas på vores verden.

Her er hvad der vigtigt at vide om drift ansvarlighed, hygiejne, og krav til vandforsyning.​

Læs "En verden af vand"

​» En verden af vand 2014-version 2​

Kontakt Vandteknik 

Udfyld formularen nedenfor og vælg det område forespørgslen omhandler​

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Hvad leder du efter?

Vandteknik ApS

​Vandteknik ApS - Enghavevej 1A, ​4720 Præstø​ - Tlf.: 24 67 78 45 - CVR: 26286026​